Endnu et klima-partnerskab opstår mellem kommune og landboforening

Landboforeningen Kronjylland og Favrskov Kommune er gået sammen om at finde frem til landbrugets udledninger og ifølge dem selv realistiske løsninger til at reducere dem.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Et klima-partnerskab mellem Landboforeningen Kronjylland og Favrskov Kommune er opstået for at finde frem til, hvordan landmændene kan reducere sine udledninger.

De to parter vil belyse, hvor udledningerne stammer fra, og hvad der kan gøres ved dem, så landmændene ved, hvad der kan reducere deres landbrugs klimabelastning, skriver Favrskov Kommune i en pressemeddelelse

Om projektet, der strækker sig frem til 2024, siger Christian Jensen, gårdejer og formand for Landboforeningen Kronjylland:

”Det er tæt på umuligt at gennemføre den grønne omstilling, hvis landmændene ikke kan måle på deres egne virksomheder. Med klimaprojektet her får flere styr på deres klimaregnskab, og samtidig samler projektet den viden, der skal til, for at vi i fællesskab kan formulere, hvordan fremtidens landbrug skal se ud og komme på forkant med landbrugets nye klimakrav,” udtaler han.

Midtjysk landboforening og kommuner indgår ny ”klimapagt”

En pulje på 625.000 kr. øremærkes projektet til indsamling af viden hos udvalgte landbrug i kommunen. Pengene går blandt andet til at medfinansiere ESGreenTool, der installeres hos udvalgte landbrug. Værktøjet skal beregne enkelte bedrifters aftryk og vise, hvordan ændringer af eksempelvis foder, gødning og nye teknologier kan påvirke klimaaftrykket.

Kommune og landbrugsorganisation indgår aftale om CO2-reduktion

Ny forening vil styrke landmænd i forhandlinger med kapitalstærke selskaber

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også