AgriWatch

Svinenotering tager skridt op efter mange ugers stilstand

For første gang i 13 uger sender Danish Crown noteringen op. Efter at have ligget på samme niveau gennem flere uger, stiger den nu takket være juleskinker og medisterpølser.

Foto: Finn Frandsen

Der er gået mere end 13 uger, siden noteringen sidst fik et skub opad og landede på 12,40 kr.

Men i denne uge sender Danish Crown svinenoteringen op med 20 øre, så den rammer 12,60 kroner.

Stigningen skyldes salget af juleskinker til England, Sverige og Finland, mørbrad til Tyskland og medister og flæskesteg til det danske hjemmemarked, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown i koncernens ugentlige markedsopdatering.

”Der er rigtig god fart på lige nu. Vi har lavet kontrakter på en stor del af vores produktion, men sælger dog stadig en del fra uge til uge til en bred base af faste kunder, og blandt dem er der stigende aktivitet lige nu. Prismæssigt flyttet markedet i Europa sig med små skridt, fordi horisonten for de fleste kunder er meget kort, da ingen rigtigt tør spå om omfanget af julehandlen,” siger han.

Løftet til den danske svinenotering kommer dagen efter, at den tyske slagtesvinsnotering også fik et nøk op.

Onsdag steg den således med 5 cent til 1,95 euro per kilo (14,53 kr.) og skyldes især, at optimismen på det tyske slagtesvinemarked er vendt tilbage. Det er i høj grad den begyndende julehandel, som er primær årsag for den bedre stemning.

Stigningen i den tyske slagtesvinsnotering kom ligeledes oven på flere uger, hvor noteringen havde ligget på 1,90 euro (14,13 kr.)

Tysk svinenotering stiger efter flere ugers stilstand

Danish Crown melder samtidig om en god efterspørgsel fra Kina den seneste tid. Men det er alt andet end positivt for efterspørgslen, at store områder i landet nu lukkes ned på grund af COVID-19, skriver slagterikoncernen.

Der var i forvejen en enorm usikkerhed omkring Kinas importbehov i første halvdel af 2023, og den er kun blevet endnu større med den seneste uges nedlukninger, fortæller Mads Stougaard.

Jais Valeur begrunder misset nøgle-mål: ”Vi får lussingen på begge kinder”

Danish Crown sender noteringen over 12 kroner

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch