AgriWatch

Lektor kalder på mere plantefokus: "Vi går glip af et væksteventyr"

Danmark går glip af nye arbejdspladser og en bedre økonomi, hvis man ikke i højere grad satser på plantebaserede fødevarer, lyder det fra lektor ved Aarhus Universitet.

Foto: Lars Just

Står det til Hanne Lakkenborg Kristensen, der er lektor ved Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet skal dansk fødevareproduktion i langt højere grad sadle om til plantebaserede fødevarer.

”Vi går glip af et væksteventyr med et enormt udviklingspotentiale. Vi burde være meget mere fremme i skoene, når det gælder bæredygtig produktion af plantefødevarer. Det handler om nye arbejdspladser, bedre økonomi og en god, bæredygtig anvendelse af vores opdyrkede land,” siger hun til mediet Ingeniøren.

Novo-fond kaster 200 millioner efter ny plantebaseret platform

Hanne Lakkenborg Kristensen mener ikke, at landbruget prioriterer innovation og udvikling inden for højværdiafgrøder så som grøntsager og bælgfrugter nok.

Hun ser blandt andet en øget grad af automatisering og robotter som en del af løsningen på landbrugets omstilling til en mere plantebaseret produktion.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch