AgriWatch

Danske Svineproducenter: Bekymringen er større end under finanskrisen

Siden den russiske invasion i Ukraine har konsekvenserne hobet sig op hos de danske svineproducenter. Indtægterne kan ikke måle sig med udgifterne og derfor forudser brancheforening en bølge af konkurser.

Kombinationen af lave svinepriser og stigende foderpriser har medført, at landmændene i perioder har tabt helt op til fire kroner pr. produceret kilo svinekød. | Foto: Peter Høyer/Watch Medier

Formanden for Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, der selv driver landbrug i Vejen Kommune, kommer ikke til at tjene penge i år. Det slår han fast til Jydskevestkysten.

Han forklarer, at svineproducenter har penge med på arbejde hver dag. Sammenlagt står Jeppe Bloch Nielsen til at tabe op mod 2 millioner kroner i år.

Det skyldes, at han har skruet markant ned for produktionen af slagtesvin fra før 30.000 til nu 10.000 om året. Årsagen til det er at finde i de tårnhøje priser på korn til foder, der ifølge formanden er steget med 100 procent siden den russiske invasion i Ukraine.

Ganske få soholdere har tjent penge i første halvår - foder adskiller de bedste fra resten

”Jeg var også med under finanskrisen, men lige nu er det anderledes, fordi det er nogle helt udefrakommende faktorer, der styrer, så personligt er jeg nok lidt mere bekymret nu, end jeg var dengang. I forbindelse med finanskrisen beviste jeg, at man kunne komme igennem ved at yde helt vildt og kæmpe hårdt,” fortæller formanden.

Formandens landbrugsvirksomhed har 15 medarbejdere, og alle job er bevaret. Han frygter altså ikke for sin egen bedrift, men han er sikker på, at branchen bliver ramt af en bølge af konkurser.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch