AgriWatch

Schweiz stemmer nej til at forbyde fabrikslandbrug

Søndag gik schweizerne til stemmeurnen for at stemme ja eller nej til såkaldt fabrikslandbrug. Foreløbige målinger viser, at over 60 procent siger nej til et forbud.

Foto: Peter Hove Olesen

I forvejen er reglerne for pasning af dyr i landbruget meget strenge i Schweiz, men et forslag om at beskytte husdyrs værdighed yderligere har været til afstemning i weekenden.

Et foreløbigt resultat fra den schweiziske regerings ”VoteInfo”-app, viser dog at 62,86 procent har stemt imod forslaget.

Det skriver Reuters.

Schweiz har styringsformen direkte demokrati. Derfor sættes forslag som dette til afstemning i befolkningen. Kravene i forslaget gik blandt andet på at dyr som kvæg og svin skulle have adgang til det fri, og det ville også dække importerede dyr.

”Der er landmænd, som dyrker intensivt landbrug med dyr, men de respekterer dyrevelfærd, og for at kunne brødføde befolkningen er vi nødt til at drive fabrikslandbrug. I det mindste lidt, ellers kan vi ikke spise kød mere,” lyder det fra Fabrice Drouin, en borger, der har stemt nej ved afstemningen.

Regeringen i Schweiz anbefalede et nej til forslaget med baggrund i handelsaftaler og øgede fødevarepriser.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch