AgriWatch

Hveden i Rusland hober sig op

Hvede hoper sig op hos de russiske landmænd på grund af krigen i Ukraine. Snart kan det nå op mod 100 mio. ton.

Foto: Thomas Borberg

Den russiske hvedehøst hober sig op i øjeblikket og kan nå helt op på 100 mio. ton, lyder det fra konsulentvirksomheden SovEcon.

Normalt vil det enorme udbud fra de russiske landmænd sende priserne ned, men på grund af eksportudgifter og logistiske udfordringer, må høsten holdes hjemme og skubber dermed ikke til priserne på verdensmarkedet.

Det fortæller Bloomberg.

”Opbevaring har været et problem i et par måneder for nogle landmænd. Vi har ikke set noget lignende siden 2017-18,” siger Andrey Sizov, adm. direktør for SovEcon, til mediet.

Ruslands invasion af Ukraine har generelt givet udfordringer for eksporten, men også på korn, hvilket betyder, at nogle forsikringselskaber og banker har lukket af for russisk råvarehandel, og generel handel med den krisførende nation, og det har givet højere fragtpriser og problemer med forsendelsen.

Også i Ukraine kæmper man med at få eksporteret årets høst ud i verden. På grund af havkoridoren faciliteret af FN og Tyrkiet har det været muligt at få en del af kornet ud af landet, men det går langsomt, og stadig meget befinder sig i Ukraine.

Ukraine melder om øget eksport af landbrugsvarer

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch