AgriWatch

Nordjysk selskab må vente op til fem år på markvandingsansøgning

En fem år lang sagsbehandlingstid på borings- og indvindingstilladelse sætter en bremse for væksten for nordjysk landmand, der er nødsaget til at vande sine 25 hektarer med vandvogn.

Foto: Tanja Carstens Lund/INDBLIK

En rullegræsproducent fra Fjellerad syd for Aalborg er havnet i en kommunal hovedpine.

Med virksomheden Nygræs har Kim Skytte Larsen sidste år ansøgt om borings- og indvindingstilladelse hos Aalborg Kommune, da hans markarealer er vokset fra 1 hektar i 2006 til 25 hektar i år. Derfor har han behov for sin egen vandboring fremfor en vandvogn, for at kunne holde vækst i alle arealer.

Men ansøgningsprocessen er ikke helt så bekvem, som den nordjyske virksomhed havde forestillet sig ifølge Landbrugsavisen, og over et halvt år efter ansøgningen lyder det indledende svar fra kommunen, at de først forventer at få den behandlet i 2026.

”For mig er det her lige så vigtigt som en, der vil have en byggetilladelse, og her får du jo svar på, hvor mange uger kommunen er om at behandle din sag, men her er det åbenbart lige meget. Jeg har meget svært ved at forstå, at det skal tage så lang tid, før de overhovedet kigger på min ansøgning,” siger Kim Skytte Larsen til mediet.

Den lange sagsbehandlingstid har allerede haft konsekvenser for producenten, der har måttet sende kunder videre til kolleger, da han ikke har kunne holde vækst i alle sine arealer med sin vandvogn, hvor længere perioder med tørke også har været en udfordring.

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch