AgriWatch

Forsikringsselskab advarer om risiko for brand ved høst

Topdanmark opfordrer landmænd og ansatte i landbruget til at være ekstra opmærksomme på risiko for brand i den tørre høstsæson.

Foto: Benjamin Nørskov/ERH

En varm og tør vejrudsigt får nu forsikringsselskabet Topdanmark til at advare om risiko for brand, når der høstes.

Vejret de seneste uger har allerede fået konsekvenser for en række landmænd, hvis marker og maskiner har brudt i brand, og med udsigten til temperaturer, der kan ramme ca. 30 grader denne uge, får det Topdanmark til at reagere.

”I det tørre høstvejr kan selv en lille gnist antænde en brand i maskinen eller marken og udvikle sig til store flammer. Det er derfor rigtig vigtigt at have en vandvogn eller en fyldt marksprøjte inden for kort afstand,” siger Preben Rasmussen, landbrugschef hos Topdanmark, i en pressemeddelelse.

Topdanmark forsikrer cirka hvert andet danske landbrug, og DMI’s meldinger om ”høj risiko” for tørke, får både forsikringsselskabet, med også Fyns Politi til at opfordre landmænd til at have slukningsmateriale og ekstra traktor med, når de er ude at høste eller presse halm.

Hø og halm kan samtidig selvantænde, hvis det er for fugtigt, når det presses, lyder det.

”Brande som disse kan både være farlige og koste mange penge. Det er derfor en god idé at lade halm ligge på marken i længere tid, inden det presses og tages ind,” siger Preben Rasmussen.

Høsten ser lovende ud: ”Vi får et større udbytte end forventet”

Kornaftale har mat effekt: Råvareanalytikere ændrer prisprognoser

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch