AgriWatch

Fødevareøkonom forudser billigere hvede efter Ukraine-krig

De stigende priser på hvede følger samme spor som tidligere fødevarepriser, og derfor vil de med stor sandsynlighed ebbe ud inden for to-tre år, mener fødevareøkonom.

Foto: Jens Dresling

På grund af krigen i Ukraine skyder prisen på hvede i vejret, men efter krigen vil hvedepriserne sandsynligvis blive billigere end før.

Det siger Henning Otte Hansen, seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, til Dagligvarehandlen.

Ifølge ham er de stigende hvedepriser indikation på en prisboble på korn skabt af flere faktorer såsom panik og spekulation - et fænomen, der også er sket under tidligere fødevarekriser. Derfor forudser fødevareøkonomen, at prisboblen vil aftage om 2-3 år, og at prisen på hvede vil blive halveret.

”Al vores historiske viden om fødevarekriser viser, at landmændene vil øge produktionen og bringe markedet tilbage i en balance, hvor prisen på korn set over en lang periode har været faldende som konsekvens af stadig mere effektive landbrug,” siger Henning Otte Hansen.

(Denne artikel er bragt af AgriWatchs søstermedie FødevareWatch.)

Fødevarepriser kan følge i hælene på tyske stigninger

Fødevareøkonom forudser endnu værre prisudvikling: ”Men det varer ikke evigt”

Fødevareøkonom advarer mod panikløsninger under fødevarekrise

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch