AgriWatch

Høje foderpriser fik landmændenes indtjening til at styrkdykke i 2021

Landmændenes bruttofaktorindkomst er faldet med næsten en tredjedel i 2021 som følge af de tårnhøje foderpriser. Landbrugets foderudgifter er samlet set steget med 7,7 mia. kr.

Foto: Peter Hove Olesen

Stigende foderpriser tyngede de danske landmænd gennem 2021, hvor et vist nøgletal styrtdykkede gennem året.

Landbrugets foderafgifter steg med 7,7 mia. kr. - en stigning på 29 pct. - i løbet af 2021, og det var med til at reducere landbrugets bruttofaktorindkomst (BFI) med 31 pct. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Landbrugets bruttofaktorindkomst viser landbrugets resultat før afskrivninger, forrentning og aflønning af arbejdskraft.

Udover stigende foderpriser oplevede de danske landmænd også, at deres energiomkostninger skød til vejrs. Ifølge opgørelsen steg udgifterne til energi med 42,5 pct. for landmændene.

Intet tyder på, at udgiftsposterne vil udvikle sig i retningen for landmændenes favør. Siden krigen i Ukraine udbrød er omkostningerne blot gået yderligere op.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch