AgriWatch

Danskejede svinefarme i Chile får påbud af myndigheder

Selskabet Coexca, der har et markant dansk islæt, er tre steder i retssager på grund af overtrædelser af sundheds- og miljølove i Chile. ”Ikke tilfredsstillende,” lyder det fra investeringsfond.

Foto: PR/Skiold

Den statslige danske investeringsfond IFU og pensionskasserne Pensiondanmark and PKA har siden 2017 ejet omtrent en fjerdedel af aktierne i chilenske Coexca, der er landets næststørste svineproducent.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Produktionen får dog stor kritik af både naboer og myndigheder, der særligt kritiserer Coexcas farme for håndteringen af døde grise.

Det skriver Danwatch.

Tre forskellige steder i Chile er Coexca involveret i retssager på grund af en række overtrædelser af sundheds- og miljølove i Chile. Det gælder blandt i kommunen Chépica, hvor de lokale myndighederne i januar udgav en rapport, hvor der blandt andet bliver fremhævet ”overdrevne gener på grund af lugtene fra svinefarmene”.

Kommunikationsdirektør for IFU, Rune Nørgaard, skriver om sagen:

“Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at Coexcas bedrift i Chépica har fået et påbud fra de lokale myndigheder. Det er imidlertid ifølge oplysninger fra Coexca første gang, det er sket. Og selskabet har i øvrigt oplyst, at de forhold, der førte til påbuddet, nu er udbedret.”

Det er gennem dDanish Agribusiness Fund (DAF), at IFU og de to pensionsselskaber har investeret 81,9 mio. kr. i Coexca.

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch