AgriWatch

Nye EU-regler forkorter holdbarheden af æg

Beslutningen om at forkorte holdbarheden af norske æg med en uge vækker vrede blandt aktører i den norske landbrugssektor.

Den kortere holdbarhed vil få fragtomkostningerne til at skyde i vejret, eftersom æggene med de nye regler skal hentes oftere hos producenterne, lyder kritikken. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

En ny EU-beslutning medfører nu en forkortelse af holdbarheden på norske æg med en uge fra 35 til 28 dage - en beslutning, som ikke ligefrem vækker glæde i landbrugssektoren.

En af de utilfredse er bestyrelsesformand for det norske landbrugskoorperativ Nortura, Trina Vaag, der til mediet Nationen kalder det ”uholdbart”, at norsk landbrug skal betale for, at sydeuropæiske lande har ”store problemer med fødevaresikkerheden.”

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch