AgriWatch

Landbrugets udledninger skal opgøres på bedriftsniveau: Flere forskere melder sig

Landbrugsstyrelsen har modtaget 35 ansøgninger til ny pulje, der skal komme med forslag til, hvordan drivhusgasser og næringsstoffer opgøres på bedriftsniveau. Næste runde indledes snart.

I alt har 35 personer søgt puljen på 129 millioner kroner til Landbrugsstyrelsens ”Bedriftsudledningsprogram”. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

En række forskere har meldt sig klar til at give deres bud på, hvordan man kan skabe et bedre grundlag for at opgøre de enkelte landbrugs udledning af både drivhusgasser og næringsstoffer.

I alt har 35 projekter søgt puljen på 129 mio. kr. til Landbrugsstyrelsens ”Bedriftsudledningsprogram”, fremgår det af en pressemeddelelse fra styrelsen.

”Vi er meget glade for den store interesse fra forskningsverdenen for Bedriftsudledningsprogrammet. Det betyder, at vi nu kan begynde at lægge det fundament af viden, som den grønne omstilling af landbruget skal hvile på,” siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Sonja Canger.

Flere landbrug er med i kampen om pyrolysemidler: ”Jeg vil gerne fremtidssikre mit landbrug”

Resultaterne fra forskningsprojekterne skal på længere sigt være med til at udvikle modeller og systemer, der skal sikre mere målrettede og omkostningseffektive indsatser for at reducere landbrugets drivhusgas- og næringsstofudledninger.

De 35 ansøgninger skal nu vurderes af et udvalg, der består af forskere på området og en tværministeriel arbejdsgruppe.

Den samlede pulje, der udmøntes til de senere udvalgte fulde ansøgninger, lyder på 129 mio. kr. og er afsat i aftalen om grøn omstilling af dansk landbrug og aftalen om forskningsreserven for 2022.

Her kan du læse en samlet oversigt over de indsendte ansøgninger

Trecifret millionstøtte skal ”klappe hele værdikæden af” for Stiesdal

Nyt netværk for pyrolyse og biokul stables på benene

Mere fra AgriWatch

Agri Nord sætter navn på ny topchef

Efter Kim Koch blev afskediget i april for ”økonomiske uregelmæssigheder” har Agri Nord fundet den nye person til rådgivningsselskabets toppost.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch