Ticans største leverandør starter voldgiftssag

Siden Tican ikke matchede Danish Crowns restbetaling har Dangris undersøgt juraen og holdt møder med slagteriet. Resultatet af dette bliver en klage til Voldgiftsretten.
Foto: PR-foto Tican
Foto: PR-foto Tican

Ticans største leverandør af slagtesvin går nu den juridiske vej over for slagteriet, der valgte ikke at matche Danish Crown efterbetaling tilbage i december.

Således meddeler Dangris i en pressemeddelelse, at selskabet indsender en klageskrift til Voldgiftsretten.

Den 3. december offentliggjorde Tican sin restbetaling, hvilket var 25 øre under Danish Crowns afregning per kilo svinekød.

Nu har gruppen af svineproducenter vendt og drejet de juridiske analyser og efter flere møder med Tican og moderselskabet Tönnies er man kommet frem til ovennævnte konklusion.

”Vores medlemmer er blevet orienteret om sagen og bakker enstemmigt bestyrelsen op i, at vi nu skrider til at indsendelse af klageskriftet til Voldgiftsretten,” lyder det i en udtalelse fra Dangris, der fortsætter:

”Dangris ser frem til en afgørelse, meget gerne mellem parterne inden voldgiftsrettens afgørelse, eller i sidste ende med hjælp fra voldgiftsretten, således at vi igen kan opnå en fælles forståelse at vores aftale.”

De omkring 175 Dangris-andelshavere leverer årligt op mod 1,5 mio. af Ticans samlede slagtninger på 4 mio. grise.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også