AgriWatch

Tidligere konkursramt mælkeproduktion laver millionoverskud

Efter Tinghøjgård blev opkøbt af en østjysk milliardær på en tvangsauktion kan mælkebedriften med 1200 køer igen præsentere overskud i millionklassen.

Foto: Finn Frandsen

Mælkeproduktionen Tinghøjgård har rejst sig fra asken, efter bedriften, der strækker sig over 1000 hektar på 13 ejendomme, kom på tvangsauktion i 2018.

Storlandbruget, der nu ejes af milliardæren Morten Kristoffer Larsen, kunne således præsentere en markant fremgang, viser Tinghøjgårds seneste regnskabs for 2020/21.

Bruttofortjenesten faldt en anelse til 17,2 mio. kr., mens bundlinjen gik fra 162.000 kr. i 2019/20-regnskabet til 1 mio. kr. i 2020/21.

Ifølge den sparsomme ledelsesberetning er resultatet tilfredsstillende.

Tinghøjgård er en af landets største mælkebedrifter med en besætning på omkring 1200 malkekøer. Bedriften gik konkurs i 2017 med en gæld på 170 mio. kr.

Tinghøjgård har en egenkapital på 29,4 mio. kr.

Nordjysk kvægbrug var tæt på millionoverskud

Velhavende erhvervsmand forlader ejerkredsen i gyllevogns-firma

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch