AgriWatch

Mægler forventer salg af Valdemars Slot inden sommerferien

Valdemars Slot er til salg, og ejendomsmægleren tror på kort proces. Han forventer, at den nye ejer bliver en dansker.

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Det sydfynske slot Valdemars Slot får efter alt at dømme nye ejere inden længe.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

”Jeg har vel haft 10 fremvisninger nu, og det er alle folk, der har pengene. Så der sker en masse, og jeg er rimelig sikker på, at der vil være underskrevet en aftale, når vi går ind i sommere,” siger ejendomsmægler Asger Olsen, der står for salget.

Han forventer, at køberen bliver en dansker.

Slottet er sat til salg for 165 mio. kr. og omfatter 269 hektar landbrugsjord, 91 hektar skovbrug, gode jagtmuligheder, samt en historisk og samtidig landskendt hovedbygning.

Valdemars Slot midt på Tåsinge vil uden tvivl være kendt af de fleste danskere - og er nu til salg officielt efter nogle lidt omtumlede sidste år.

Valdemars Slot har i hele 11 generationer været i familien Iuel-Brockdorfss eje, men de to søstre og ejere, tidligere baronesser Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus har nu smidt håndklæderne i ringen og besluttet sig for at sælge, efter at selskabet bag Valdemars Slot efter uenigheder blev sendt til tvangsopløsning forrige år.

Hovedbygningen på Valdemars Slot blev opført i 1640 og troner majestætisk af et barok slotsanlæg samt udsigt til såvel spejldam, hav, park og slotssø. Hovedbygningen er fredet, og der er i alt 6.000 m2.

Ud over de mange hektar mark- og skovbrug og et samlet jordtilliggendee på 418 hektar, tæller slottet også en række driftsbygninger, samt hele 17 udlejningsboliger.

Kendere inden for landbrugsmarkedet og handel med de dyre godser og herskabsvillaer i Danmark stiller sig tvivlende over for, om det vil blive en landmand, der ender med at overtage skødet på den sydfynske herlighed.

”Køberne er jo nok ikke traditionelle landmænd, men det, jeg kalder industrifolk. Folk, der har solgt deres it-virksomhed eller maskinfabrik,” har ejendomsmægler Claus Støvlbæk Clausen, der har speciale i større landejendomme, tidligere udtalt til B.T.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch