AgriWatch

Lensgreve sender snart stort solcelleanlæg til politisk behandling

Utilfredse naboer klager over et nyt stort solcelleanlæg ved Wedellsborg Gods på Fyn. Godsforvalteren afviser dog.

Foto: Niels Hougaard/Watch Medier

Det er fortsat et åbent spørgsmål, om lensgreve Bendt Wedell får godkendt sit store solcelleanlæg ved Wedellsborg Gods syd for Ejby Mose.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Utilfredse borgere har samlet 250 underskrifter, som er imod projektet, fordi det ifølge dem er til gene for potentielle naboer til anlægget.

Godsforvalter Henrik Galsgaard afviser dog kritikken.

”Vi kommer kun til at grænse op til nogle få ejendomme. Ovenikøbet har vi reduceret projektet til 69 hektarer (fra oprindeligt 75 hektarer, red.) efter dialog med lokalbefolkningen,” siger Henrik Galsgaard.

Han fortæller, at anlægget bliver sendt til politisk behandling i løbet af få uger.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at anlægget planmæssigt vil kunne dække strømforbruget for 14.000-22.000 husstande årligt.

Projektet, der ifølge mediet vil koste et trecifret millionbeløb, skal være syd for Ejby Mose ved Kingstrup på det vestlige Fyn. Det er jorden, som Bendt Wedell købte af den tidligere stor landbrugsfamilie Lerche-Simonsen, der skal benyttes til projektet.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch