AgriWatch

Efter udlovet dusør: Producent vil streame sin kyllingeproduktion

En stor kyllingeproducent nær Struer vil fra februar åbne sin produktion med kameraer hele døgnet fra kyllingernes indsættelse til afhentning. Det sker som følge af en strid mellem Anima og Landbrug & Fødevarer.

En kyllingeproducent har nu meldt sig til at vise sin produktion af Ross 308-kyllinger frem for dyreværnsorganisationen Anima og offentligheden.

Således vil Ross 308-producenten Solveig Nørmark åbne op for sin kyllingestald ved at opsætte kameraer, der kan følge produktionen i alle døgnets timer.

Det sker som følge af Animas opsigtvækkende kampagne, der udlovede en dusør på 500.000 kr. til den kyllingeproducent, der ville åbne dørene sin produktion.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for at kunne bidrage til, at de danske forbrugere får et større kendskab til vores kyllingeproduktion. Det tror jeg, der er behov for, så vi kan komme myterne til livs. Men egentlig tror jeg ikke det kommer til at fylde så meget herude. Jeg kommer jo bare til at gå og passe mine dyr på samme måde, som jeg plejer, selvom der sidder et par kameraer," siger Solveig Nørmark.

Som i en anden western-film udlovede Anima i i november en dusør på 500.000 kr. til den kyllingeproducent, der er villig til at invitere dyreværnsorganisationen inden for dørene for at dokumentere den omdiskuterede produktionsform.

Landbrug & Fødevarer takkede efter nogle dage ja til initiativet, hvor dusøren på den halve million vil blive doneret til Julemærkefonden.

"Jeg er stolt over den danske produktion af kyllinger, og for at sikre, at vi diskuterer produktionen af kyllinger på et oplyst grundlag, vil vi nu være så transparente, som det overhovedet kan lade sig gøre. Med Solveig er det en af mange dygtige kyllingeproducenter, der har meldt sig klar til at lægge stald til projektet og vise virkeligheden," siger Martin Hjort, formand for L&F Fjerkræ.

Anima har opstillet tre betingelser for dusøren. Det drejer sig om mulighed for at montere kamera i stalden, adgang for journalister i en stald og "fri adgang til at dokumentere forholdene."

Offentligheden kan fra februar følge med i Solveig Nørmarks produktion på 32.000 Ross 308-kyllinger. Landbrug & Fødevarer vil sammen med Solveig Nørmark invitere journalister til at komme i begyndelsen og undervejs i forløbet.

AgriWatch forsøger at få en kommentar fra Anima.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch