AgriWatch

L&F opsiger finansdirektør efter advokatundersøgelse

Landbrug & Fødevarer har med omgående virkning fyret finansdirektør Lars Daugaard. Det sker efter henvendelser fra medarbejdere til en etableret whistleblowerordning. (Opdateret.)

Foto: Landbrug & Fødevarer

Lars Daugaard er fortid som finansdirektør i Landbrug & Fødevarer.

Han er blevet fyret efter medarbejderhenvendelser til HR, formanden og til den etablerede whistleblowerordning. 

Det skriver Landbrugsavisen.

Henvendelserne har sidenhen fået igangsat en advokatundersøgelse, som har vist eksempler på adfærd, der er i strid med Landbrug & Fødevarers værdier og forventninger til ledende medarbejdere. Derfor ophører samarbejdet med omgående virkning.

Landbrug & Fødevarer har ikke yderligere kommentarer til opsigelsen, men formand Søren Søndergaard udtaler i et skriftligt svar til AgriWatch, at der er tale om en personalesag, og han derfor ikke kan gå i detaljer.

"Jeg vil dog gerne understrege, at undersøgelsen ikke omtaler grove overgreb, men formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører," siger Søren Søndergaard.

AgriWatch arbejder på at få en kommentar fra Lars Daugaard. Han er endnu ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelser.

Lars Daugaard sad desuden i Danbreds bestyrelse, indtil sagen om sexchikane brød ud. Han har været finansdirektør i Landbrug og Fødevarer siden 2013.

I oktober forholdt Søren Søndergaard sig over for Finans til Lars Daugaards ansættelse i Landbrug & Fødevarer i forlængelse af Danbred-sagen.

Lars Daugaard har siddet med i bestyrelsen for Danbred, men han er også finansdirektør i Landbrug & Fødevarer. Han har som bestyrelsesmedlem i Danbred været med til at håndtere sagen. Er det en mand, du stadig har tillid til?

"Ja, det er det. Lars har begået fejl i bestyrelsen for Danbred. Det står åbenlyst for enhver, og det ved jeg, at Lars har taget til sig og lært meget af. Men Lars har ikke begået fejl i sit job som CFO her i sit job i Landbrug & Fødevarer, og derfor har jeg stadig tillid til ham," sagde Søren Søndergaard til Finans.

Lars_Daugaard Landbrug & Fødevarer.jpg 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch