AgriWatch

Solcelleplaner på gods møder skarp kritik fra borgere

Frederikslund Gods' planer om en solcellepark på 222 hektar møder stor bekymring fra en borgergruppe, der indtil videre har indsamlet 130 underskrifter mod projektet.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Sjællandske Frederikslund Gods' planer om en solcellepark på 222 hektar er ikke faldet i god jord hos lokalbefolkningen.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Ledet af Kevin Frilund Alstrup Mehl har 130 borgere i Slagelse Kommune underskrevet en erklæring, der går imod solcelleprojektet, der vil strække sig over Næsbyskov, Ottestrup, Vedbysønder og Sorterup by.

Det skriver Sjællandske.

"I første omgang var det 110 hektar landbrugsjord, man ville lægge ud og bruge til at opføre solcelleparken på, men hvem ved hvor det ender. Det virker som et gensyn med stavnsbåndet, hvor vi fastholdes af godsejerne, siger Kevin Frilund Alstrup Mehl til mediet.

Jørgen Grüner, der er formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget i byrådet siger til mediet, at sagen først bliver behandlet i 2022.

Det er energiselskabet Copenhagen Green Energy, der står bag projektet i samarbejde med godset.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch