AgriWatch

Biogasanlæg vækker frygt for massiv trafik med 20.000 lastbiler om året

Borgere i Hobro er bekymret for, om et nyt biogasanlæg vil betyde en væsentlig tættere trafik og flere støjgener til følge. Det vil være "sindssygt", lyder det fra en borgergruppe, der samler underskrifter i protest mod planerne.

Foto: Finn Frandsen

Normalt er det lugten eller selve udsynet til et biogasanlæg, som borgere og naboer klager over.

I det her tilfælde går bekymringerne på, om der kommer massiv trafik frem og tilbage fra det anlæg, som er planlagt et par kilometer nord for Hobro.

Det skriver Nordjyske.

Det anslås nemlig, at ca. 20.000 lastbiler om året skal køre frem og tilbage til anlægget.

"Med de trafikproblemer, der allerede er i dag, er det sindssygt at lukke yderligere 150 lastbiler om dagen gennem den rundkørsel, " siger Lars Bøgh Pedersen, der er med i borgergruppen mod anlægget, til avisen.

Han fortæller, at kommunen sælger byggegrunde i byen til købere, der ikke ved noget om, at de risikerer at få et biogasanlæg under to kilometer fra byen. De arbejder derfor på en underskriftindsamling mod anlægget for at oplyse borgerne om planerne.

Biogasanlæg er blevet central i valgkamp 

Planer om udvidelse af biogasanlæg til trecifret millionbeløb møder lokal skepsis 

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch