AgriWatch

Landbrug & Fødevarer undskylder forløb i Danbred-sag

Landbrug & Fødevarer siger i en pressemeddelelse undskyld for organisationens håndtering i Danbred-sagen.

Foto: PR Landbrug & Fødevarer

Efter flere dages tavshed giver Landbrug & Fødevarer nu en undskyldning for deres ageren i sagen om sexchikane i avlsselskabet Danbred.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

"Jeg vil gerne sige rent ud, at vi har meget at undskylde over for de krænkede kvinder, resten af DanBreds medarbejdere, vores medlemmer og vores omverden. Det samme gælder medarbejderne i Landbrug & Fødevarer. Vi har hverken ageret ordentligt eller rettidigt som hovedejer af DanBred, siden vi blev bekendt med de første sager i sommer," siger formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, og fortsætter:

"Vores adm. direktør Anne Arhnung er i væsentlig grad blevet personificeret med sagen og dens håndtering, hvilket er unfair, da håndteringen er hele ledelsens ansvar. Vi har alle lært meget af denne sag og kommer nu med flere initiativer, som vil få stor betydning."

I sidste uge afslørede Finans, at adm. direktør Thomas Muurmann Henriksen havde krænket en række kvinder. Bestyrelsen valgte ud fra "en helhedsbetragtning" at frede direktøren, som dog senere valgte selv at trække sig.

Sagen fik ikke kun konsekvenser for direktøren, da hele bestyrelsen også trak sig. For formand Christian Junker betød Danbred-sagen også et farvel til sine resterende bestyrelsesposter i grovvarekoncernerne DLG og Danish Agro.

Tiltag på vej

På baggrund af sagen iværksætter organisationen nu en række tiltag angående ledelse og kultur - både i Landbrug & Fødevarer og de selskaber, hvor organisationen har et medansvar.

Der bliver blandt andet sat fokus på diversitet i bestyrelserne, hvor man med eksterne eksperter vil sætte spot på bestyrelserne for at opnå tilstrækkelig diversitet, når det kommer til køn, alder og erfaringer.

Derudover er der blevet udarbejdet et "værdisæt for ejerskaber" til at sætte fokus på god selskabsledelse. Det er samtidig besluttet, at der vil ske en ekstern ekspertgennemgang af processer og politikker med fokus på trivsel i organisationen.

"Jeg er tilfreds med, at den adm. direktør ikke længere er i DanBred, ligesom det er rigtigt, at der nu er en ny bestyrelse, som har fået til opgave at genoprette tilliden og sikre et sundt arbejdsmiljø i samarbejde med en ny direktion. Det arbejde kommer vi til at følge meget tæt i den kommende tid. For Landbrug & Fødevarer har vi en vigtig opgave foran os med både at fastholde et stærkt medlemsdemokrati og sikre den rette diversitet i vores bestyrelser. Vi kommer til at se hele vejen rundt - på kultur, kompetencer og governance," afslutter Søren Søndergaard.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch