AgriWatch

Andelskoncerns biogasben udvider ejerkredsen

Biogasselskabet Danish Bio Commodities har fået ny medejer og øger i den forbindelse kapitalgrundlaget med et tocifret millionbeløb.

Foto: PR Danish Bio Commodities

Tre bliver til fire i ejerkredsen hos selskabet Danish Bio Commodities, der sælger af de certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen.

Hedeselskabet har således købt 10 pct. af aktierne i både Danish Bio Commodities og datterselskabet DCB Invest, som investerer i biogasanlæg.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for at byde Hedeselskabet velkommen i ejerkredsen. I det seneste år har vi set kraftige prisstigninger på råvarer, og fremskaffelse af de rigtige biomasser til konkurrencedygtige priser vil være et vigtigt område for DBC i de kommende år. Vi forventer, at samarbejdet med Hedeselskabet vil styrke os væsentligt på dette område," siger Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest, i meddelelsen.

De øvrige ejere af Danish Bio Commodities og DBC Invest er grovvareselskabet Vestjyllands Andel, Jysk Energi, Langfristet Erhvervsfinansiering.

Som en del i den nye aftale tegner Jysk Energi og Vestjyllands Andel ny kapital i de to DBC-selskaber, så kapitalgrundlaget samlet set bliver øget med et "solidt tocifret millionbeløb".

Hedeselskabet har det som strategisk mål at indgå i et samarbejde med biogasbranchen, fortæller adm. direktør Torben Friis Lange.

Samme stragei har andelsselskabet Vestjyllands Andel.

"I Vestjyllands Andel bliver vi løbende bekræftet i, at vores strategi om at gå ind i biogasbranchen har været den helt rigtige. Med en stærk spiller som Hedeselskabet på holdet tilføres yderligere synergier til det i forvejen udbytterige samarbejde i Danish Bio Commodities og DBC Invest, deriblandt muligheden for at bringe endnu flere næringsstoffer tilbage til landbruget," siger Steen Bitsch, adm. direktør i Vestjyllands Andel, i meddelelsen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch