AgriWatch

Asiatisk ø-stat er klatret op ad listen over EU's vigtigste markeder for svineeksport

Afrikansk svinepest har lagt produktionen af svin ned i Filippinerne, som nu importerer markant mere fra udlandet. EU har tredoblet eksporten af svinekød til landet i første halvår af 2021, viser opgørelser fra EU. Også Canada og USA rider med på bølgen.

Foto: Janus Engel

Filippinerne er sprunget op på listen over de vigtigste eksportlande for EU's svineproducenter – og spredning af afrikansk svinepest har ført til, at landets import er steget kraftigt i første halvår af 2021.

Det skriver Fleischwirtschaft.

Nylige tal fra Landbrug & Fødevarer, at eksporten til Filippinerne i første halvår steg til det firdobbelte sammenlignet med samme periode i 2020. Tal fra USA's landbrugsministerium peger på, at landet bliver den 6. største importør af svinekød på globalt plan.

Årsagen til findes i, at afrikansk svinepest har lagt Filippinernes indenlandske produktion af svin ned, og regeringen i Manila har sænket tolden på importeret svinekød for at holde prisen nede.

Filippinernes produktion af svinekød forventes at lande på blot en million tons i 2021 – et fald på 40 pct. i forhold til midten af 2019, hvor afrikansk svinepest for alvor fik fat i de filippinske bedrifter.

Canada er et af de lande, som har spundet guld på den stigende eksport til Filippinerne. Her er mængden af svinekød, som bliver eksporteret til østaten, steget med 280 pct. For USA er samme tal steget med 346 pct., mens eksporten fra Spanien er øget 181 pct.

Også Danmark, Holland og Frankrig har for alvor øget eksporten til Filippinerne i første halvår af 2021. Landet er nu den næstvigtigste aftager af svinekød efter Kina med et samlet salg på 185.180 tons.

Det er en tredobling ifølge tal fra EU.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch