AgriWatch

Majshøst i Kina står til rekord - men landet vil fortsat være verdens største importør

Den kinesiske majshøst står til at blive rekordstor i år. Alligevel beholder landet positionen som verdens absolut største importør af majs, viser en ny prognose.

Foto: Jan Dagø/IND

Selvom Kina står til at få en rekordstor høst i år, forbliver landet for andet år i streg verdens absolut største importør af majs. Det viser splinternye prognoser for både den kinesiske majshøst og import.

Det viser den månedlige rapport World Agricultural Production.

Årsagen skal findes i, at sæsonen har været præget af favorabelt vejr, og at regeringen i landet har vedtaget en række politikker, der tilskynder til afgrøderotationer. Kina er den næststørste producent af majs i verden efter USA, men vel at mærke den største importør.

Afgrøden, som lige nu bliver høstet, forventes at give 273 mio. ton i år – 5 pct. mere end i forbindelse med den sidste høst. På samme tid vil Kina importere 26 ton majs, som er den samme som i den netop afsluttede 2020/2021-markedsår, fremgår det af rapporten.

"Ud over de gunstige sæsonbetingelser blev landmændene også opmuntret af regeringens politik til at reducere området med efterladt brak og øge rotationen af ​​kornafgrøder," står der.

"Derudover har regeringen givet målrettede incitamenter og tilskud til majs- og metanolinitiativer, hvilket har øget majsarealet. Tidligere havde regeringens politik eller til formål at reducere majsarealet."

Fødevarepriserne nærmer sig det højeste niveau i et årti 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch