AgriWatch

Flere landbrugsvirksomheder politianmeldt - Danmarks største mælkeproducent iblandt

Politianmeldelser og bøder er dumpet ind ad brevsprækken hos flere store danske landbrugsvirksomheder, som har benyttet sig af ulovlig udenlandsk arbejdskraft.

Foto: Astrid Dalum

Flere store danske landbrugsvirksomheder er blevet politianmeldt og har fået bøder for af bruge ulovlig arbejdskraft fra udlandet – blandt andre landets største mælkeproducent, Rønhave ApS.

Det skriver Fagbladet 3F.

Jørn Kjær Madsen, der ejer Rønhave med en besætning på over 3000 køer og er næstformand hos arbejdsgiverforeningen GLS-A samt medlem af Arlas Bestyrelse, bekræfter at have fået en bøde.

"Det var én person for meget lang tid siden, som jeg fik en bøde for," siger han til Fagbladet 3F, men ønsker ikke at kommentere yderligere, hvad han synes om bøden, eller sige hvor stor den er.

Politianmeldelsen af ulovligt arbejde er blevet indgivet af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), der udsteder opholds- og arbejdstilladelser til udlændinge i Danmark.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch