AgriWatch

Danish Crowns svinenotering får et nyt dask

Svinenoteringen falder endnu engang på grund af ubalance i markedet. Markedet for hele forender er svagt på grund af en mangel på udbeningskapacitet over det meste af Europa.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Efter at have undgået fald i sidste uge nedjusterer Danish Crown endnu engang svinenoteringen for svin og søer med 20 øre som følge af en fortsat ubalance i det europæiske svinemarked.

Det skriver den danske slagterikoncern i sin ugentlige beretning, og prisen pr. kg. svin er nu således på 8,7 kr.

Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, beretter om en fortsat armlægning om priserne på det europæiske marked.

"Vi ser tegn på en bedre efterspørgsel hvilket helt sikkert hænger helt sikkert sammen med, at aktiviteten langsomt stiger over hele Europa, men der skal mere til for at vende udviklingen," siger han.

Alt mens der er jævn efterspørgsel på brystflæsk, kamme og bacon, er priserne på skinker sivet en smule, mens markedet for bove dog er stabilt.

Sæsonen for nakker er blevet forlænget en smule, fordi der er godt vejr i en stor del af Europa. Alligevel er markedet for hele forender svagt, hvilket mest af alt skyldes mangler på udbeningskapacitet over det meste af Europa, skriver Danish Crown i beretningen.

"Vores fokus ligger fortsat på at få tilpasset og omstillet produktionen til de varer der efterspørges i både Europa og af vores kunder i Asien. Vi begynder at se flere kampagner i detailhandlen og det er godt for efterspørgslen og vil bidrage til at stabilisere markedet," fortæller Lars Albertsen.

Udenfor Europa er der fortsat en jævn efterspørgsel fra Japan, mens aktiviteten i Kina fortsat er meget lav.

Danish Crown forventer en stor tilmelding i uge 36, og at der vil blive behov for at udsætte ca. 145.000 grise til uge 37.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch