AgriWatch

Erhvervsmænd danner partnerskab om investeringer i landbruget

De nordjyske erhvervsmænd Henrik Hougaard og Peter Bagge-Nielsen har slået pjalterne sammen i et nyt partnerskab, der skal gøre det mere tilgængeligt at investere i landbrug.

Foto: Firstfarms / Pressefoto

To prominente herrer inden for fødevaresektoren er gået sammen om virksomheden Agrio, der skal gøre det mere tilgængeligt at investere i landbrug.

Der er tale om de to nordjyske erhvervsmænd Henrik Hougaard, tidligere Skiold-ejer og storaktionær i Firstfarms, og Peter Bagge-Nielsen, medstifter af måltidsselskabet Skagenfood, som står bag som ejere af selskabet, skriver Landbrugsavisen.

På nuværende tidspunkt er der allerede blevet opkøbt 800 hektar landbrugsjord gennem selskabet, og der er planer om flere opkøb i fremtiden, fortæller selskabets bestyrelsesformand Andreas Heegaard Christiansen til mediet.

"Vi vil med Agrio gerne gøre det mere tilgængeligt at investere i landbrug, både for investorer med landbrugskendskab i forvejen, men også for andre erhvervsfolk, der måske har noget likviditet i overskud og gerne vil fordele deres investeringer på flere aktivklasser," siger han.

Selskabet er stiftet tilbage i 2019, hvor Peter Bagge-Nielsen skød 175 hektar af sin egen landbrugsjord ind i selskabet, og siden 1. marts er der blevet købt 623 hektar, fortæller han til mediet.

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch