AgriWatch

Kommunes økologiske målsætning flytter landbruget markant

Det økologiske areal i Lejre Kommune på Sjælland er øget fra 11 til 17,5 pct., siden kommunen i 2011 begyndte at markedsføre sig som en særligt økologisk kommune.

Nationalpark Skjoldungernes Land blev indviet i 2015 og ligger ved Roskilde og Lejre på Midtsjælland. | Foto: Morten Langkilde

Lejre Kommune på Midtsjælland har i de seneste ti år slået sig op på at være en særligt økologisk kommune, og indtil videre er godt 17 pct. af landbrugsarealet omlagt til økologisk drift, skriver Børsen.

Den økologiske tanke blev søsat i 2011, og siden er det økologiske areal vokset fra 11 til 17,5 pct.

"Det kan man godt sige ikke er særligt meget, men antallet af ejendomme, der er omlagt, er steget meget. Det betyder, at det primært er de mindre, mangfoldige gårde, der har lagt om. Desuden har de økologiske mælkeproducenter forpagtet mere land," siger Tina Unger, der er programleder for blandt andet bæredygtighed og klima i Lejre Kommune, til avisen.

Tiltaget har ifølge Børsen været medvirkende til at skaffe samarbejdsaftaler med en række restauranter i hovedstaden.

Godsejers solcelleplaner skaber røre hos naboer

Sjællandsk byråd opfordrer ministerier til at ændre husdyrlov 

Mere fra AgriWatch

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch