AgriWatch

"Jeg bliver misundelig, når jeg ser på Holland, hvor virksomheder, der vil noget på den vegetabilske front, valfarter til"

Sommerserie: Danmark skal være testcenter for den grønne omstilling af landbruget, hvor der skal produceres flere fødevarer på et mindre areal. Det mener Jesper Svensgaard, der er chefkonsulent på Institut for Miljø- og Plantevidenskab ved Københavns Universitet.

Jesper Svensgaard, chefkonsulent og teamleder i teknologiteamet på Institut for Miljø- og Plantevidenskab ved Københavns Universitet. | Foto: PR/Concito, Grafik: Peter Thomsen/Watch Medier

Hvordan tror du, dansk landbrug i 2030 har forandret sig i forhold til nu?

"10 år lyder af meget, men i et biologisk komplekst system som landbruget, så er det en virkelig kort tidshorisont. Især hvis vi ønsker at fødevaresektoren skal nå 70 pct. reduktion i drivhusgasser i 2030 ganske som de andre sektorer. Den udfordring er så stor og kompleks, at jeg frygter, man undervurderer den.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch