AgriWatch

Landbrugsorganisation vil have hjælp fra EU: Oversvømmelser har ødelagt høsten

Oversvømmelserne i flere EU-lande har mildt sagt ødelagt håbet om en god høst i de påvirkede områder, advarer den europæiske landbrugsorganisation COP-COGECA.

Oversvømmelserne i Tyskland, Belgien og Holland kædes af mange sammen klimaforandringerne. (Arkivfoto) | Foto: Casper Dalhoff/IND

Den seneste uge har ødelæggende oversvømmelser ramt EU-lande som Tyskland, Holland, Belgien og Luxembourg og taget
188 liv i en af de værste naturkatastrofer nogensinde i Europa.

Ud over de menneskelige omkostninger har oversvømmelserne også ramt landbrugssektoren hårdt ifølge COPA-COGECA, der
er den største interesseorganisation for europæiske landmænd.

Herfra er meldingen, at oversvømmelserne i EU har ført til en "forstyrrelse af økonomiske aktiviteter i hele landbrugssektoren".

Det skriver Euroactiv.

Særlig Tyskland og Belgien er hårdt ramt af oversvømmelserne, og de enorme mængder regn har ødelagt både landbrugsbygninger og -jord og ført til, at afgrøderne er druknet i vand og erosion.

Det har "effektivt elimineret" alle tegn på, at høsten lykkes på nuværende tidspunkt, skriver COPA-COGECA i en erklæring.

Heri efterspørger organisationen samtidig en "hurtig indsats fra EU-Kommissionen, som skal hjælpe og støtte alle borgere, landmænd og områder, der er ramt af den sidste uges klimatiske forhold".

"Den nylige klimaindvirkning fra oversvømmelser i hele Vesteuropa fremhæver ikke kun behovet for bedre understøttelse, men viser også behovet for de nødvendige ressourcer til at håndtere denne slags udfordringer ordentligt, da de ødelæggende oversvømmelser forårsager betydelige tab i mange lande og påvirker afgrøderne og landbrugsfamilierne," står der i erklæringen fra COPA-COGECA.

EU's landbrugskommisær, Janusz Wojciechowski, udtalte under en pressekonference tidligere på ugen, at han havde diskuteret med ministrene i EU, hvad der kan blive gjort for at hjælpe landbruget.

"Heldigvis er der i den fælles landbrugspolitik (CAP) værktøjer og instrumenter til støtte til genoprettelse og genopbygning af skaderne ved naturkatastrofen," sagde han i den forbindelse.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch