AgriWatch

Sjællandske formænd forudser frøhøst over middel

Høsten af primært frø er i fuld gang, og ifølge formænd for sjællandske landboforeninger tegner udbyttet sig til at blive over middel.

Foto: DSV Frø / PR

Optimismen spirer hos de sjællandske landmænd, hvor godt vejr kommer til at give en lovende frøhøst, der vil ligge over gennemsnittet.

Det vurderer de to landboforeninger Gefion Landboforening og Østdansk Landboforening, der begrunder optimismen med en masse sol og regn. Det skriver Sjællandske.

"Udbyttemæssigt ligger det sådan lidt over middel. Jeg hører om rimelige udbytter på vinterbyggen," siger Poul Henrik Prahl, der er næstformand i Gefion med 1600 sjællandske medlemmer, til mediet.

Formand for Østdansk Landboforening Ole Elbæk, der repræsenterer 400 sjællandske landmænd fortæller til mediet, at høsten indtil videre har været nem, og der samtidig har været mange høsttimer grundet vejret.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch