AgriWatch

Prisdyk fortsætter i den nye uge: Tysk smågrisenotering falder yderligere

Den tyske VEZG-notering falder 3 euro i den kommende uge, hvilket blandt andet skyldes usikkerhed i markedet og store prisfald den seneste tid - men kineserne regner med, at priserne stiger igen, hvis man skal tro en række indikatorer.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Fra næste uge vil en svineproducent, der handler smågrise på det tyske marked kunne stoppe 42 euro ned i lommen, når han sælger et svin.

I hvert fald hvis prisen følger VEZG-noteringen, som falder med 3 euro i den kommende uge.

Noteringen for 8-kilosgrise falder med 2,10 euro til 27,4 euro.

Danske Svineproducenters markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn, fortæller, at det efter et enormt prischok i forrige uge stadig ikke er nemt at afsætte smågrise, da usikkerheden i markedet er stor. Det er ifølge ham ikke ualmindeligt, at smågrisenoteringerne giver efter i slut-juni, men et samlet ugentligt fald på 8 euro er usædvanligt.

Særligt i en markedssituation, hvor udbuddet ikke er særlig stort.

"Hvornår begynder kineserne at bestille mere grisekød fra i Europa igen, og hvad er så prisniveauet i efteråret? Denne usikkerhed fører til, at nogle omsættere er nødt til at gå ned i pris for at kunne afsætte deres smågrise," skriver han i en kommentar.

Han understreger, at en indikation på, hvornår grisepriserne vil stige igen, lige nu kommer fra den kinesiske futurebørs.

Her er priserne stort set halveret siden februar måned og ligger i øjeblikket på omtrent 19 kr. pr. kg., mens grisene handles på børsen til ca. 24 kr. pr. kilo med levering i september.

"Det betyder, at de fleste kinesiske markedsinteressenter regner med, at de kinesiske grisepriser snart begynder at stige igen."

"For det tyske smågrisemarked spiller dette p.t. imidlertid ingen stor rolle, og den tyske omsætterorganisation er endda nødt til at sænke VEZG-smågrisenoteringen yderligere i dag," skriver han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch