AgriWatch

Danish Agro går med i samarbejde om etablering af nyt biogasanlæg

En gruppe landmænd vil sammen med grovvarekoncernen Danish Agro og et energiselskab arbejde for at få opført et biogasanlæg i Østjylland. Det kommercielle potentiale går hånd i hånd med gevinster for klima og miljø, siger direktør.

Foto: PR/Bioenergi Østjylland

Et nyt stort biogasanlæg kan være på vej i Østjylland.

En gruppe østjyske landmænd er gået sammen med grovvarekoncernen Danish Agro og energiselskabet Aura Energi i arbejdet med at undersøge muligheden for at etablere et anlæg, der fra 2024 kan producere op til 24 mio. m3 metan pr. år.

Det oplyser Danish Agro i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at samarbejdet kommer til at foregå under fanerne af et nyt selskab med navnet Bioenergi Østjylland.

"Biogas er et område, hvor der kan skabes værdi for både danske landmænd og miljøet. Det kommercielle potentiale går med andre ord hånd i hånd med gevinster for klima og miljø, og derfor var vi også meget positivt stemt, da vi blev inviteret med i projektet. Biogas er derudover også interessant som alternativ energikilde for en energitung produktionsvirksomhed som os. Vi ser frem til at være med til at undersøge mulighederne for projektet i 2021," siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro, i meddelelsen.

Bioenergi Østjylland vil bruge 2021 på at få alle godkendelser, leverandørtilsagn, fremtidig lokalitet osv. på plads, så projektet er klar til ansøgning om tilskud i starten af 2022.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch