AgriWatch

Kinas regering maner til ro efter dalende priser på svinekød: "Gå ikke i panik"

Forøget produktion og leveringen af enorme mængder importeret svinekød har resulteret i faldende svinepriser i Kina. Nu maner landets regering til ro.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Efter længere tids fald i svinepriserne og et reelt udsalg af aktier i producenter af svinekød, råder den kinesiske regering nu landets svineproducenter til at holde hovederne kolde og ikke gå i panik.

Det skriver Reuters.

Uroen har ellers bredt sig blandt svineproducenterne, eftersom svinepriserne i Kina, som er verdens største marked for svinekød, er faldet med 65 pct. siden årets start. Faldet er et resultat af en forøgelse i den indenlandske produktion samtidig med, at enorme mængder importeret svinekød er begyndt at nå frem til landet.

"Gå ikke i panik i perioder med faldende priser, og lyt ikke til rygter eller planlæg produktionen med en gambling-mentalitet," skriver China Animal Agriculture Association (CAAA), der betragtes som den kinesiske regerings talerør på området, til svinebønderne.

Flere kinesiske landmænd havde ellers forventet, at priserne skulle stige, hvilket havde fået dem til at købe næsten fuldvoksne svin hjem fra udlandet med planer om at opfede dem yderligere.

Men prisfaldene har resulteret i, at landmændene har solgt svinene hurtigt, hvilket yderligere har presset priserne og skabt bekymring for et faldene udbud den kommende tid, skriver Reuters.

Gennemsnitsprisen for et kilo svin ligger i øjeblikket på 13 yuan i Kina, hvilket svarer til 12,5 kr. ifølge Shanghai JC Intelligence Co.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch