AgriWatch

Mink-formand vil satse på boliger ved tidligere farm

En af landets største - nu forhenværende - minkvirksomheder vil omdanne tidligere minkfarme til boligområde.

Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur. | Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

En nu tidligere stor minkfarm med 22 hektar ved Hedensted mellem Vejle og Horsens skal omdannes til et boligområde, hvis det står til Sole Gruppen.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Sole Gruppen er ejet af Kopenhagen Furs formand Tage Pedersen, hans bror Jørgen Pedersen og deres sammenlagt fire børn.

"Vi skal finde på noget nyt at lave, efter at staten har tvangslukket vores minkfarme, og lige præcis det område vil være oplagt til boliger. Det vil også skabe mere balance i byen, som jo i høj grad er blevet udvidet i den anden retning de seneste år," siger Bjarne Pedersen, medejer af Sole Gruppen, til Horsens Folkeblad.

Ønsket har været præsenteret for kommunens tekniske udvalg, og her vil man ikke sige ja eller nej, før der er lavet en større undersøgelse af området, skriver mediet.

Sole Gruppen ejer en række firmaer og havde inden aflivningen omkring 100 ansatte fordelt på minkfarme, foderselskab, pelseri mv. Koncernen producerede i alt 400.000 minkskind om året.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch