AgriWatch

Professor ser kæmpe klimapotentiale i gødning fra husdyr

Det danske klimaregnskab kan reduceres med en halv million ton CO2-ækvivalenter, hvis landmændene i højere grad gør brug af husdyrgødning.

Foto: Mads Nissen/Politiken

Hvis danske landmænd i højere grad brugte gødning fra sine husdyr frem for kunstgødning, ville det tage en stor skalp af den danske udledning af CO2.

Det mener Mikael Skou Andersen, professor ved Institut for Miljøvidenskab hos Aarhus Universitet, der ser et potentiale i at reducere den samlede danske CO2-udledning med omkring 500.000 ton.

Det skriver Klimamonitor.

Mikael Skou Andersen har i de seneste år argumenteret for initiativet og aktualiseres lige nu af de nuværende forhandlinger på Christiansborg omkring klimaindsatsen på landbrugsområdet.

"Det er et gratis tip til betragtelige reduktioner både i Danmark og i udlandet, hvor alle kunstgødningsfabrikkerne i dag er placeret. Og det er et tiltag, der heller ikke findes i Klimarådets katalog over virkemidler," siger Mikael Skou Andersen til mediet.

Ifølge professoren vil realiseringen falde på et tørt sted, i det landbruget udgør 22 pct. af Danmarks samlede udledning af drivhusgasser.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch