AgriWatch

Forskningsprojekt får 56 millioner til at lave foderproteiner til fødevarer

Størstedelen af rapsproteinet fra de gule rapsmarker bruges til dyrefoder. Det vil et nyt forskningsprojekt dog forsøge at lave om på. Med en investering på 56 mio. kr. skal der skabes viden, som gør, at proteinerne kan bruges til fødevarer.

Professor Marianne Nissen Lund. | Foto: Claus Boesen

Over hele verden arbejdes på at finde bæredygtig produktion af proteiner til fødevarer.

En stor del er afgrøder, der bruges til dyrefoder, og i et nyt forskningsprojekt skal der sættes fokus på rapsen. For gule marker, der pryder landskabet på denne årstid, kan måske i højere grad bruges til fødevareproduktion i fremtiden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch