AgriWatch

Estland forbyder alle typer af pelsfarme

Dyreværnsgrupper kalder beslutning om at lukke alle pelsfarme i Estland inden 2026 for historisk.

Foto: René Schütze

Parlamentet i Estland har godkendt en lov, som vil forbyde alle typer af pelsfarme. Loven indebærer, at tilbageværende pelsproducenter skal afvikle deres produktioner senest ved udgangen af 2025. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Dyreværnsgrupper kalder beslutningen historisk.

Dyrebeskyttelsesforeningen Animas afdeling i Estland, Nähtamatud Loomad, har længe kæmpet for et forbud.

Af de 101 medlemmer i det estiske parlament stemte 55 for loven.

I befolkningen er opbakningen til forbuddet massiv.

Ifølge en nyere meningsmåling mener 75 procent af alle borgere i Estland, at ræve og mink ikke bør avles for deres pels.

Der er ifølge Anima nu 16 lande i Europa, som har forbudt eller umuliggjort pelsfarme. Disse er blandt andet Norge, Holland, Belgien, Tyskland og Østrig.

Pelsindustrien har været i en langvarig økonomisk krise, som også har ramt hårdt i Estland. I begyndelsen af 2021 annoncerede landets største minkfarm, at den ikke længere havde nogen dyr. På sit højdepunkt var der 170.000 mink og ræve på farmen.

"Det er en fantastisk dag for tusindvis af dyr, som den nye lov vil redde fra et liv fuld af lidelse. Nu vil vi fejre det fantastiske fremskridt, og så vil vi arbejde videre for andre dyr i landbruget," siger Kristina Mering, der leder Animas estiske afdeling.

Hun har arbejdet for et forbud i næsten 15 år. I den tid har lignende lovforslag været fremsat tre gange, hvor de er blevet nedstemt.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch