AgriWatch

Styrelse skruer ned for fugleinfluenzas trusselsniveau

De store træk af vilde fugle over Danmark aftager, og det får Fødevarestyrelsen til at sænke trusselsniveauet fra højt til lavt.

Foto: René Schütze

Fra på lørdag kan fjerkræ igen løbe frit omkring under åben himmel.

Efter syv måneder med en høj risiko for fugleinfluenza nedjusterer Fødevarestyrelsen nu trusselsniveauet fra høj til lav. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Kravene, der har været underlagt både professionelle og hobbybesætninger bortfalder ved midnat fredag. Dermed skal fuglene ikke længere være under tag eller fuglenet.

Fødevarestyrelsen sænker paraderne, da de store træk af vilde fugle over Danmark aftager. Samtidig er antallet af indberettede døde vilde fugle faldet over de seneste uger - både i Danmark og Europa.

Bølgen af fugleinfluenza har været det værste udbrud, som man har set i Danmark ifølge fagfolk og branchen. 15 besætninger har siden november 2020 været ramt, hvor den seneste besætning blev smittet d. 21. april. I perioden er mere end 150.000 fjerkræ blevet aflivet.

Fødevarestyrelsen overvåger stadig situationen nøje og er beredt på at hæve trusselsniveauet om nødvendigt.

Det seneste udbrud af fugleinfluenza i 2016 kostede branchen omkring 100 mio. kr., lyder det i et skøn fra styrelsen. Den seneste bølge har dog været mere omfattende og varet i længere tid.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch