AgriWatch

Klimaminister ser på reduktioner i landbrug og CO2-lagring for at nå nye klimamål

Yderligere reduktioner i landbruget og CO2-lagring kan blive nogle af værktøjerne for politikerne, der har indgået aftale om klimamål frem mod 2025.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Nye delmål betyder, at politikerne inden 2025 skal finde CO2-reduktioner svarende til mindst yderligere 1,1 mio. ton CO2.

Ifølge Børsen ser klimaminister yderligere reduktioner i landbruget samt CO2-lagring og Power-to-x, som nogle af mulighederne for at nå dertil.

"Alle tre dele kommer til potentielt at kunne give reduktioner, også på den korte bane, som vil kunne hjælpe os i forhold til 2025-målet. Præcist hvor meget vi skal finde de enkelte steder, kan vi ikke sige endnu," siger Dan Jørgensen, der varsler en strategi for CO2-lagring inden sommer, til Børsen.

I artiklen nævner både SF og Radikale muligheden for en CO2-afgift for landbruget.

Tidligere har regeringens støttepartier nævnt landbruget, som et af de erhverv, der kan levere flere reduktioner inden 2025. I denne måned blev regeringen enige med Enhedslisten, SF og De Radikale om, at udledningen af drivhusgasser i Danmark skal reduceres med 50-54 pct. inden 2025.

SF har længe talt om bindende klimamål for landbruget. Derfor var partiet særligt skuffet over regeringens udspil for reduktioner i landbruget.

"Grundlæggende er det et skrabet udspil. Der skal flere CO2-reduktioner på bordet. Vi siger mindst otte millioner ton i 2030," sagde klimaordfører Signe Munk om udspillet, hvor regeringen vil sænke udledningerne fra landbruget med 7,1 millioner ton i 2030. De 5 mio. ton dækker dog over potentiale fra ny teknologi.

V og K vil med i regeringens klimaaftale om 2025-mål

Nyt vandsamarbejde vil reducere sprøjtegift i grundvandet

Teknologikritik ryster ikke L&F-formand: "Sådan er det altid med fremtiden" 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch