AgriWatch

Organisationer: Landbrugets fonde skal bidrage til grøn omstilling

Landbrugets fonde med 500 mio. kr. til årlig uddeling skal bruges til grøn omstilling af erhvervet, mener en række organisationer.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

En grøn omstilling af landbruget skal finansieres af landbruget selv.

Det mener en række organisationer, der står bag et forslag om, at landbrugets egne fonde, hvis årlige midler til fordeling er på omkring 500 mio. kr., skal bruges til at øge natur, miljø og biodiversitet i landbruget.

Organisationerne bag er Forbrugerrådet Tænk, Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstilling og Dyrenes Beskyttelse.

"At skabe et grønnere landbrug er den vigtigste udfordring, vi står over for i det 21. århundrede, og derfor bør fordelingen af midler fra fondene afspejle dette. Mindst 80 procent af midlerne fra den største fond – Promilleafgiftsfonden for landbrug – bør anvendes på tværgående initiativer, som gavner den grønne omstilling," siger Claus Ekman, Direktør i Rådet for Grøn Omstilling, i en fælles pressemeddelelse fra organisationerne.

Samtidig vil organisationerne gøre op med bestyrelsessammensætningen i fondene, hvor landbruget i dag er repræsenteret.

Organisationer: EU-mål om øko-areal på 25 procent er realistisk

Organisationer i opråb til ministre: Husk biodiversiteten

Råd om udspil: "Det reelle lavbundsudtag er højst omkring 40.000 hektar" 

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch