AgriWatch

Organisationer: Landbrugets fonde skal bidrage til grøn omstilling

Landbrugets fonde med 500 mio. kr. til årlig uddeling skal bruges til grøn omstilling af erhvervet, mener en række organisationer.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

En grøn omstilling af landbruget skal finansieres af landbruget selv.

Det mener en række organisationer, der står bag et forslag om, at landbrugets egne fonde, hvis årlige midler til fordeling er på omkring 500 mio. kr., skal bruges til at øge natur, miljø og biodiversitet i landbruget.

Organisationerne bag er Forbrugerrådet Tænk, Danmarks Naturfredningsforening, Rådet for Grøn Omstilling og Dyrenes Beskyttelse.

"At skabe et grønnere landbrug er den vigtigste udfordring, vi står over for i det 21. århundrede, og derfor bør fordelingen af midler fra fondene afspejle dette. Mindst 80 procent af midlerne fra den største fond – Promilleafgiftsfonden for landbrug – bør anvendes på tværgående initiativer, som gavner den grønne omstilling," siger Claus Ekman, Direktør i Rådet for Grøn Omstilling, i en fælles pressemeddelelse fra organisationerne.

Samtidig vil organisationerne gøre op med bestyrelsessammensætningen i fondene, hvor landbruget i dag er repræsenteret.

Organisationer: EU-mål om øko-areal på 25 procent er realistisk

Organisationer i opråb til ministre: Husk biodiversiteten

Råd om udspil: "Det reelle lavbundsudtag er højst omkring 40.000 hektar" 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch