AgriWatch

Vestjysk landmand forsøger med nedgravet biokul

Bedre udnyttelse og binding af CO2 er nogle af fordelene for landmænd, der vil grave biokul ned på markerne. Vestjysk landmand med i nyt forsøg.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Et nyt forsøg på at nå klimareduktioner i landbruget og en mulighed for at øge udbyttet på marken, har fået landmand fra Spjald i Vestjylland til at kaste sig ud i nyt forsøg.

Det er Kasper Kvistgaard Christensen, som nu forsøger at pløje biokul ned i jorden, skriver TvMidtVest.

"Hvis vi kan binde noget CO2 i jorden på den måde, så er det da en god ide, og så var min tanke som landmand, at det var fint, for jeg har en masse jord, så jeg kan binde en masse CO2," siger Kasper Kvistgaard Christensen til tv-stationen.

Hans planteavlskonsulent kalder forsøget for et kinderæg, der kan binde CO2 i jorden og øge jordens evne til at holde på vand.

 21 tons biokul er blevet bragt ud på marken, der måler omkring 3 hektar.

Tidligere har forskere understreget, at der skal investering og regulering på vej, før biokul kan finde vej til landbrugsjorden. Men området har været under stor interesse de seneste år.

Selve metoden med at føre kulstof tilbage i landbrugsjorden er langtfra ny. I dag er en gængs metode blot at pløje overskudshalm tilbage i landbrugsjorden blandt andet med det formål.

Stiesdal går efter kommerciel udrulning af hypet pyrolyseteknologi i 2023

Pløjefrie landmænd ser skeptisk på pyrolyseteknologi

Politikere vil sætte fut under hypet pyrolyseteknologi 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch