AgriWatch

Fjerkrædirektør ærgrer sig over forlænget eksportstop

Fugleinfluenza ramte Danmark på ny i april, og det ærgrer HKScan Danmarks direktør, der nu ser ind i yderligere tre måneder med eksportstop til vigtige markeder.

Foto: HKScan PR

Prisen på HKScans fjerkræ kommer fortsat til at være i de lavere luftlag tre måneder endnu.

Det står klart, efter Fødevarestyrelsen kunne bekræfte endnu et tilfælde af fugleinfluenza på en besætning onsdag, og det ærgrer direktøren for fjerkræslagteriet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

"Der er desværre tale om meget lavere priser sammenlignet med priserne uden for EU, så vi vil se de i vores økonomi. Det nye tilfælde betyder, at alle begrænsninger i salg til de vigtige markeder uden for EU fortsætter i yderligere tre måneder," siger Jukka Nikkinen til mediet.

Bedriften, der onsdag kunne konstatere fugleinfluenza, udgøres af 18.000 ænder og gæslinger. Udbruddet er det første i en måned, og 15 danske besætninger har nu fået konstateret sygdommen siden november 2020.

"Det er rigtig hårdt. Jeg har håbet til det sidste, at det ikke var fugleinfluenza, og jeg har ikke kunnet sove for det," udtalte Martin Daasbjerg, ejer af den seneste sygdomsramte bedrift.

Som AgriWatch tidligere har beskrevet har sygdommen allerede kostet den danske stat over 100 mio. kr. i omkostninger for aflivninger.

Fødevarestyrelsen har tidligere vurderet, at fugleinfluenza koster sektoren 5 mio. kr. om ugen, fordi flere eksportlande uden for EU's grænser lukker ned for eksporten.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch