Vertikalt landbrug har fået millioner i opstart: Næste skridt kræver 30 millioner kroner

Virksomheden Refarmed har fået støtte til opstart af blandt andet Vækstfonden, men for at nå næste ambition skal der findes flere penge.
Foto: KARIM SAHIB/AFP / AFP
Foto: KARIM SAHIB/AFP / AFP

I Søborg har Camilla Enge startet et vertikalt landbrug med produktion af grønt og salater til de første omkring 200 virksomheder.

Opstarten har fået støtte fra Vækstfonden og Danmarks Grønne Fremtidsfond på 1,5 mio. kr. og 3,5 mio. kr. Men næste skridt kræver 30 mio. kr., skriver Børsen.

"Om fem år laver vi helt andre produkter end bladgrønt. Noget, der batter lidt mere som importerede produkter i drivhuse. Vores mission er ikke at få mere vertikal farming ud i verden eller producere mere på mindre plads. Vi vil producere det, der er brug for, der hvor det bliver spist," siger Camilla Enge til avisen.

Refarmed er en af de nyere spillere på det danske marked for vertikalt landbrug. Senest har AgriWatch beskrevet, hvordan Kaya Herbs skal ud og finde kapital til en udvidelse. Ligesom Nordic Harvest har investeret mange penge i produktionen og fortsat ventes at investere yderligere.

Vertikalt landbrug jagter 50 millioner i investering efter strabadserende halvår

Vertikalt landbrug rejser trecifret millionbeløb i investeringer

Vækstfonden gør klar til mange investeringer i landbrugsselskaber 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også