Byggeri af svinestalde skal drøftes i byråd i Næstved

Byrådet i Næstved skal drøfte, om politikerne skal sende en opfordring til regeringen om give kommunerne større indflydelse omkring udvidelser af landbrug.
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

En stor udvidelse af et landbrug i Næstved Kommune har sat debatten i kommunen i gang omkring udvidelserne af bedrifterne.

Nu skal byrådet i Næstved diskutere, om man skal sende en opfordring til regeringen om give kommunerne større indflydelse i sager om udvidelse af landbrug.

Det skriver Sjællandske.

Det sker efter, at en stor bedrift ønsker at udvide med omkring 40.000 slagtesvin og et byggeri på ca. 10.000 kvadratmeter.

"Vi er frustrerede over, at vi som lokalpolitikere ikke har nogen reel mulighed for at blande os i noget som får så stor påvirkning på lokalområdet," siger Lars Hoppe Søe, der er valgt for de Radikale i Næstved.

Husdyrbrugsloven blev senest ændret i 2017 under regeringen med Lars Løkke i spidsen. Ændringen betød, at kommunerne fik begrænset mulighed for at afslå projekter om byggeri.

Den samme diskussion har været i Esbjerg Kommune, hvor politikerne også var trætte af, at de intet kunne stille op, hvis landbrug ønskede at udvide. I den forbindelse oprettede Esbjerg Kommune et forum, hvor omtrent 10 af de største landbrug fremover kan få afstemt deres fremtidsplaner om udvidelser med den kommunale myndighed.

Martin Lund Madsen rykker alle sine selskaber til ny kommune

Miljøforening vil have byråd til at kigge på byggeri af stor svinefarm

Nævn underkender kommune i sag om udvidelse af minkfarm 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også