AgriWatch

Naturfredningsforening: Regeringen bør sende klart signal om CO2-afgift

Regeringen må allerede nu melde ud, at der kommer en høj afgift på udledning af CO2, mener Danmarks Naturfredningsforening efter rapport fra vismænd.

Foto: DN / PR

En afgift på 1200 kr. per ton udledt klimagas er langt den billigste vej til at nå målet om Danmarks mål om 70 pct. færre klimagasser i 2030.

Det er meldingen i en ny rapport fra de miljøøkonomiske vismænd.

De samfundsøkonomiske omkostninger vurderes til knap 4 mia. kr. om året. Det svarer til et årligt tab på cirka 0,15 pct. af bnp fra 2030. Og det er langt billigere end de tidligere bud fra blandt andet Klimarådet.

Direktør i Danmarks Naturfredningsforening Lars Midtiby er glad for, at Det Miljøøkonomiske Råd foreslår en CO2-afgift.

"Jeg er først og fremmest rigtig glad for, at rådet nu kommer med en klokkeklar anbefaling om at indføre en bred CO2-afgift. For den grønne omstilling bliver simpelthen for dyr for samfundet, hvis man ser bort fra det billigste klimaværktøj. Desværre ser vi jo også, at man fra politisk side længe har skudt spørgsmålet til hjørne og lagt det ud til ekspertgrupper i stedet for at komme med en konkret udmelding," siger Lars Midtiby i en pressemeddelelse.

Vismænd: CO2-afgift koster 15.000 job i landbruget

Besparelser udsulter klima- og miljøforskning mener fagforening og tillidsmand 

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch