Brancheforening tager afstand fra minkavlers "kreative" coronaprøver

Danske Minkavlere vil senere tage stilling til, om vestjysk minkavler skal sanktioneres som konsekvens af, at han fiflede med coronaprøver hos mink.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Minkavler Niels Christian Poulsen er kommet i vælten. Det er sket, efter at DR på baggrund af nogle optagelser fra et radiointerview med minkavleren har afsløret, at den vestjyske minkavler har semdt prøvesvar til myndighederne fra dyr, som man allerede var testet negativ for covid.

Den fremgangsmåde bliver mødt med kritik af brancheforeningen Danske Minkavlere.

"Ud fra de foreliggende oplysninger må Danske Minkavlere på det skarpeste tage afstand fra den pågældende avlers handlemåde. Så snart de ansvarlige myndigheder har forholdt sig til sagen, vil Danske Minkavlere som brancheforening ligeledes tage stilling til sanktioner overfor det omhandlede medlem," lyder det i en skriftlig kommentar.

Niels Christians Poulsens prøver blev taget "på en kreativ måde". Det skete efter, at avlerne i efteråret modtog et brev fra Fødevarestyrelsen dateret 10. oktober, hvor det blev gjort klart, at der var 200 kr. mere at hente i erstatning pr. avlsdyr, alt efter, om et dyr var erklæret smittet eller ej.

Niels Christian Poulsen har erkendt over for DR, at der ikke har været tilstrækkeligt styr på prøvetagningen, efter at farmen var kommet i zone.

Han slår dog fast, at det ikke var bevidst, og afviser at økonomien spillede ind.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også