
Mærkninger af produkter fra økologisk landbrug er mere storytelling end fakta.
Det mener Poul Lang Nielsen, der driver og ejer den økologiske svineproduktion Hindsholmsgrisen på Fyn.
Her producerer han økologiske produkter fra 300 svin på bedriften, men landmanden mener, at der er for meget eventyr over mærkningen, som den er i dag.
Det skriver Avisen Danmark.
"Mærkninger er en jungle og storytelling. Vi mener, at økologimærket trækker os ned. Mærkningen startede jo, så vi kunne kontrollere produktionerne. Men nu er det ude af vores hænder og er blevet en industriel markedsføringsklods, hvor forbrugerne ikke kan gennemskue, hvad der er rigtigt og forkert," siger han til avisen.
Økologiske grise produceres efter officielle retningslinjer for økologisk produktion under det statskontrollerede ø-mærke. Mindst 95 pct. af foderet skal være økologisk og en del af det skal være grovfoder.
Økologiske grise skal have adgang til det fri, fx i form af udendørs løbegårde. Alle pattegrise skal fødes på friland.
Biofiltre skal reducere udledning fra køer og svin med op mod 20 procent
Økologisk Landsforening vil præge udspil med ny model for landbrugsstøtte