AgriWatch

USA nedjusterer forventningerne til globale hvedelagre

De globale slutlagre af hvede er på det lavest forventede niveau siden 2015 ifølge det amerikanske landbrugsministerium. Det skyldes blandt andet en stigende kinesisk import.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Mod forventning står de globale slutlagre af hvede til at være på det laveste niveau siden 2015.

Det er en realitet efter det amerikanske landbrugsministerium har nedjusteret forventningerne til slutlagrene fra 313,2 mio. ton til 304,2 mio. ton, skriver Jyske Markets i en afgrødekommentar

Forventningen var dog en anden, da den globale produktion hæves med 0,8 mio. ton grundet Kasakhstans stigende produktion.

At tendensen i stedet er negativ skyldes en stødt stigende hvedeimport af Kina, hvor det amerikanske ministerium har hævet forventningerne med 10 mio. ton.

Hvis forventningerne bliver indfriet, vil Kinas import være på sit højeste i 25 år og nå op på 140 mio. ton.

"Stigningen på de 10 mio. tons er blandt andet drevet af et væsentligt højere forbrug af hvede i svinefoderet, som følge af de stigende priser på majs, som ellers er den primære foderkilde," står der i markedsberetningen," står der i kommentaren.

Derudover bidrager Indien også til den strammere forsyningsbalance med en stigning i forbruget i omegnen af 3,5 mio. ton.

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch